Seyðisfjörður

Seyðisfjörður is een vissers- en handelsplaats dat ligt aan het eind van de kronkelende, 16 km lange, gelijknamige fjord.
Het is omgeven door hoge steile bergen. Hierdoor is de zon in Seyðisfjörður ’s winters ongeveer twee maanden lang niet te zien.
Het plaatsje heeft een haven voor veerboten die vanaf het Europese vastenland hier aanmeren. Normaal is het een rustig stadje, maar de dagen rond de aankomst van de veerboot is er duidelijk meer bedrijvigheid.

Om in Seyðisfjörður te komen moet je van vanuit Egilsstaðir omhoog de Fjarðarheiði over. Vanaf deze bergweg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Als je eenmaal over het hoogste punt van deze hoogvlakte heen bent, zie je Seyðisfjörður in het dal liggen.
Deze route is één van IJslands meest spectaculaire wegen om over te rijden.
Het stadje is bekend om zijn oude houten gebouwen uit het begin van de 19de eeuw. Het wordt beschouwd als één van de meest pittoreske stadjes van IJsland.
Bláa kirkja (blauw kerkje), hier worden op woensdagavonden, tijdens de zomermaanden regelmatig concerten gehouden.
Seyðisfjörður heeft een camping, diverse hotels, een slaapzakaccommodatie in een school, een jeugdherberg, een zwembad, een bibliotheek, een ziekenhuis, een postkantoor, een Tourist Information, een slijterij en diverse andere winkels.
Er is een cultureel centrum, een technologie museum en hier bevinden zich de twee enige bioscopen van heel Oost-IJsland.

De kunstenaar Dieter Roth had een woning en atelier in Seyðisfjörður. De Dieter Roth Academy is gevestigd in het Skaftfell cultureel centrum.

In de maand juli vind hier het Lunga Art Festival plaats. Dit festival, dat ongeveer een week duurt, is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste kunstfestivals van IJsland.
In het gebied rond Seyðisfjörður kan je prachtige wandelingen maken.
Wikiloc.com
Reizen en tours
seydisfjordur tour
Trek to the Mountain of Elves | 6-Day East Iceland Hike - meer informatie >>>
Links Seyðisfjörður:

Visitseydisfjordur.com/ - Seyðisfjörður

Wikipedia - Seyðisfjörður

Seydisfjordur.org - Technical Museum of East Iceland

YouTube - Seyðisfjörður

Algemene links IJsland:

IJsland - Informatie op Wikipedia

Landenweb.nl - Landeninformatie IJsland

Iceland.is - The official gateway to Iceland

Government.is - Government offices of Iceland

Guidetoiceland.is - Guide to Iceland

Discover Iceland - Discover Iceland, your tourist guide to Iceland

Inspired by Iceland - Tourism information site

Infoiceland.is - Travellers guide
Voight Travel
Voigt Travel, van reizen naar beleven