Winter op IJsland

De uitgestrekte winterse sneeuwlandschappen en (gedeeltelijk) bevroren watervallen zijn adembenemend mooi. En wat dacht je van de kans om het noorderlicht te spotten. IJsland is in de winter het bezoeken waard!

IJsland is lang niet zo koud als de naam doet vermoeden.
De winters zijn relatief zacht, hoewel ook hier periodes met stevig winters weer voor kunnen komen.
De gemiddelde temperatuur in Reykjavík is rond het vriespunt. De temperatuur in het noorden en oosten van het land ligt in de winter een stuk lager. Het is de wind, die het vaak veel kouder doet aanvoelen op IJsland.
Het weer op IJsland: Icelandic Met Office.

December en januari hebben de kortste dagen met gemiddeld vijf uur daglicht (in Nederland is dit acht uur).

Vele wegen zijn in de winter, als er sneeuw is gevallen, minder goed begaanbaar of zelfs afgesloten. Het binnenland is alleen toegankelijk voor omgebouwde Super Jeeps.
Check hier de begaanbaarheid van de wegen in de winter: vegagerdin.
Kirkjufell (Snæfellsnes)
Þingvellir
Gullfoss
Faxifoss
Sólheimasandur vliegtuig wrak
IJsgrot Vatnajökull (meer info)

Winterreizen naar IJsland

bbi travel
Winter Packages Iceland - meer informatie >>>
bbi travel
Winter Self Drive Tours - meer informatie >>>
IJsland winter- & Noorderlichtreizen.
Ook in de winterperiode heeft IJsland veel te bieden. Zo is in IJsland in de periode oktober t/m maart bij helder weer veelal het Noorderlicht te zien. U kunt actieve dingen ondernemen zoals een bezoek aan een spectaculaire ijsgrot, een gletsjerwandeling of een sneeuwscootertocht. En wat te denken van een bad in het warme lichtblauwe water van de Blue Lagoon terwijl de buitentemperatuur rond het vriespunt ligt.
Hier vindt u een overzicht van de winterreizen naar IJsland bij BBI Travel.
Winter op IJsland, eigenzinnig en indrukwekkend.
Winterreizen IJsland, zowel in groepsverband als op individuele basis gaan langs de gletsjers, vulkanen, pruttelende modderpoelen, watervallen en geisers. En alles in een winters decor. Bij heldere nachten heeft u kans om het dansende Noorderlicht aan de hemel te zien. Sluit uw wintervakantie IJsland af in de bruisende hoofdstad Reykjavik.
Onze winterreizen IJsland worden steeds vaker gevonden en geboekt. Indien u zelf uw IJsland winterreis wilt samenstellen, kunt u een reis op maat laten maken.
Kijk hier voor meer informatie over de reizen bij De Jong Intra Vakanties.
Excursiereis Magisch IJsland & het noorderlicht.
In 5 dagen naar o.a. Reykjavik, de Golden Circle, Blue Lagoon en Snaefellsnes National Park.
Ervaar in korte tijd het beste wat IJsland te bieden heeft. Geniet van de adembenemende natuur en schoonheid. Ontspan in de wereldberoemde Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van IJsland gelegen in een desolaat lavalandschap. Ontdek het sfeervolle Reykjavik. Bewonder het unieke spek takel van omhoog spuitend water uit de Stokkur geiser.............
Kijk hier voor meer informatie over deze reis bij Kras.
Wintersport IJsland.
Wie aan IJsland denkt, denkt waarschijnlijk niet zo snel aan een wintersport met veel skimogelijkheden. En dat is ook niet heel gek, want je vindt hier geen grote skigebieden met kilometerslange pistes. Een wintersport in IJsland beleef je op een andere manier en je waant je in een compleet ander landschap dan wij kennen. De bezienswaardigheden in IJsland zijn er te veel om op te noemen en daarom heeft TUI een aantal reizen samengesteld. Een Fly & Drive IJsland voor de zelfstandige avonturiers en excursierondreizen door IJsland voor degene die hun reis graag voor vooraf georganiseerd zien.
Kijk hier voor meer informatie over de reizen bij TUI.
8-daagse winterarrangement IJsland.
De imposante watervallen zijn nog mooier nu ze deels bevroren zijn, de borrelende heetwaterbronnen contrasteren met het ijs en de sneeuw rondom, en de lavastranden in de sneeuw vormen een prachtig zwartwit-portret. Bijkomend voordeel is dat IJsland in de winter een stuk rustiger is. Het licht in de winter is ook heel bijzonder. Overdag én na zonsondergang. Met wat geluk ben je getuige van het magische noorderlicht.
Kijk hier voor meer informatie over deze reis bij Pharos Reizen.
Algemene links IJsland:

IJsland - Informatie op Wikipedia

Landenweb.nl - Landeninformatie IJsland

Iceland.is - The official gateway to Iceland

Government.is - Government offices of Iceland

Guidetoiceland.is - Guide to Iceland

Discover Iceland - Discover Iceland, your tourist guide to Iceland

Inspired by Iceland - Tourism information site

Infoiceland.is - Travellers guide
 IJslandspecialist
IJslandspecialist
terug uitgelicht