Landmannalaugar wandelingen

Er zijn diverse wandelingen in het gebied rond Landmannalaugar. Ljótipollur is een met water gevulde explosiekrater ten noordoosten van Landmannalaugar.
De wandeling vanaf de camping naar de krater, vervolgens om de krater heen, en weer terug naar de camping is ongeveer 18 km lang. Je bent daar ongeveer een half dag (5 à 6 uur) mee bezig.
Foto's wandeling Ljótipollur.
Uitzicht vanaf de Bláhnúkur (945m).
Dit is de meest populaire wandeling in de omgeving vanwege het mooie uitzicht op de omringende bergen en gletsjers. Het pad is vrij stijl omhoog maar goed te doen vanaf de camping. Heen en terug is ruim 2 uur.
Ook is het mogelijk om via de achterkant van de berg af te dalen in plaats van dezelfde weg terug. Vervolgens loop je, over het lavaveld Laugahraun, terug naar de camping.
Totaal in ruim 3 uur.
De Laugavegur, wat warmebronnenweg betekend, is een 4-daagse trektocht van Landmannalaugar naar Skógar. Het is de drukst belopen route in IJsland van ongeveer 50 kilometer lang.
De route is gemarkeerd met paaltjes. Sommige rivieren zijn overbrugd, maar er zijn er ook die te voet moeten worden doorwaad.
Er zijn berghutten langs de route waar overnacht kan worden. Je mag bij deze hutten ook kamperen. Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving. Meer wandelingen vind je op deze kaart.
Links Landmannalaugar:

Nat.is - Landmannalaugar

Landmannalaugar.info - Landmannalaugar information

Landmannalaugar - Wikipedia

Landmannalaugar - Wikitravel

Fi.is/hiking - Laugavegur trail

Fi.is/huts - Laugavegur hutten

Algemene links IJsland:

IJsland - Informatie op Wikipedia

Landenweb.net - Landeninformatie IJsland

Iceland.is - The official gateway to Iceland

Government.is - Government offices of Iceland

Discover Iceland - Discover Iceland, your tourist guide to Iceland

Visit Iceland - The official tourism information site

Infoiceland.is - Travellers guide
fox reizen
Fox verre reizen naar IJsland