Egilsstaðir

Egilsstaðir is een plaats, met ongeveer 2300 inwoners, dat ligt aan de rivier de Lagarfljót in het oosten van IJsland. Deze rivier is zo breed (tot 2,5 kilometer) dat men beter over een meer kan spreken.
Men had behoefte aan een nederzetting en in 1947 werd, op de plek waar destijds de Egilsstaðir-boerderij stond, Egilsstaðir gesticht.
Deze plek, dicht bij de brug over de Lagarfljót en waar de boerderij stond, is daarvoor gekozen omdat dit een locatie is waar alle hoofdwegen van de regio samenkomen.
Er wordt verwacht dat deze plaats de komende jaren verder blijft groeien omwille van de gunstige economische situatie in de regio door het Kárahnjúkavirkjun (waterkrachtcentrale)en de aluminiumsmelterij van Alcoa in Reyðarfjörður.

Het plaatsje biedt diverse toeristische faciliteiten zoals een Tourist Information, volksmuseum, camping, hotel, vliegveld, zwembad en er is een grote supermarkt.
Vanuit Egilsstaðir kan je diverse excursies boeken zoals o.a. paardrijtochten, georganiseerde wandeltochten, super-jeep tours en noorderlicht tours.
Tip 1: Op een half uurtje rijden vanaf Egilsstaðir ligt de waterval Hengifoss.
Tip 2: Vanuit Egilsstaðir is er een mooie route de Fjarðarheiði over naar Seyðisfjörður. Deze route is één van IJslands meest spectaculaire wegen om over te rijden. Er zijn vele watervallen te vinden, de één nog indrukwekkender dan de andere.
Reizen en tours
eastfjord tour
Eastfjords Tours - meer informatie >>>
Links Egilsstaðir:

Visitegilsstadir.is - Visit Egilsstaðir

Wikipedia - Egilsstaðir

IJsland-informatie.nl - Egilsstaðir

Minjasafn.is - The East Iceland Heritage Museum

Algemene links IJsland:

Iceland.is - Official Tourist Info for Iceland

Government.is - Government offices of Iceland

Guidetoiceland.is - Guide to Iceland

Wikipedia.org - IJsland informatie op Wikipedia

Landenweb.nl - Landeninformatie IJsland

Discovericeland.is - Discover Iceland, your tourist guide to Iceland

Inspiredbyiceland.com - Inspired by Iceland

Infoiceland.is - Travellers guide
 riksja travel ijsland
Riksja Travel - je eigen IJsland-reis samenstellen terug Oost-IJsland